fredag 2 november 2007

Fler oegentligheter

Det har nyligen framkommit att Klaffbron, trots att det både krävs enligt lag och står skrivet i det avtal som finns mellan föreningen och Klaffbron, inte har tecknat någon byggfelsförsäkring. Bland annat krävs en sådan försäkring för att föreningen ska kunna söka räntebidrag från kommunen.

Det har även visat sig att den budget som Klaffbron gjort för föreningen är felaktig. Dels har posten för räntebidrag gjorts orimligt stor (om vi nu får något alls) och dels har inte budgeterats för några utgifter för reparationer alls de närmaste 5 åren. Självklart är det tråkigt om hyrorna kommer behövas höjas på grund av detta, särskilt som man vid försäljningen motiverat ett högt pris med en låg hyra.

En av de som bor i föreningen och har köpt sin lägenhet direkt från Klaffbron har upptäckt att hans lägenhet är betydligt mindre än vad som står skrivet i kontraktet och vad han blivit lovad (det rör sig om c:a 6 kvm eller 10% av boytan). Det är knappast förvånande, med tanke på hur Klaffbron skött alla andra frågor, att de inte är villiga att frivilligt ge någon kompensation för detta. Den boende i fråga har blivit tvungen att själv starta en process mot Klaffbron.