fredag 2 november 2007

Bojkotta Husvagn-Svensson!

Husvagn-Svensson AB i Lidköping har samma ägare som Klaffbron AB, ett byggföretag som just nu renoverar och bygger ett hus i en nystartad bostadsrättsförening i Uppsala. Dessvärre har Klaffbron, trots att låtit de nya hyresgästerna flytta in, inte slutfört bygget. Lister saknas, det är inte färdigmålat, lysknappar fungerar inte eller är felkopplade och sladdar hänger från taket för att nämna ett par saker som inte ännu har fixats. Som pricken över i svarar inte byggföretagets (och tillika Husvagn-Svenssons) ägare på mejl och telefon och byggledaren sitter inne för bokföringsbrott. Jag har gjort den här sidan för att jag ledsnat på att min nya lägenhet aldrig blir klar, och behöver hjälp att sätta press på Husvagn-Svensson och Klaffbron. Läs mer här till höger om hur du kan hjälpa till! Missa inte att läsa hela historien.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Har nu läst din blogg och om dina problem. Självklart ställer jag upp med att hjälpa till med att dels upplysa om och dels motarbeta oseriösa företag. De har inget inom marknaden att göra. Jag har länkat till din blogg

Anonym sa...

Kommer att vidare befodra länken till din sida mycket intressant läsning och tur för oss för vi har varit där och tittat på husvagn:)


mvh
tina

josephzohn sa...

Dagens Husvagn - En bojkott

josephzohn sa...

Starta en jag skriver på direkt!!

Anonym sa...

Helt otroligt dåligt! Antar att de inte kommer kunna bedriva verksamhet så länge till när de beter sig på det viset.

Anonym sa...

Kommentar på "en liten uppdatering"

Enligt överenskommelse med aktuell förening har överenskommelse träffats, när och hur åtgärder vidtages i anslutning till kvarstående punkter. Medlemmarna har blivit informerade när aktuella arbeten kommer att ske. Vidare har arbeten ej utförts i byggledarens lägenhet. Besiktningsprotokoll har föreningens styrelse i sin ägo sedan en tid tillbaka, om dessa skall lämnas ut till medlemmarna är en fråga för sittande styrelse. Viktor får ställa sin begäran till föreningens styrelse då Viktor inte är någon part med Klaffbron.
Någon tingsrättsförhandling som Klaffbron har varit inblandad i har ej ägt rum, däremot har en skiljedom meddelats.

Att köpa en lägenhet som Klaffbron har producerat har visat sig som mycket lönsamt, i ett annat projekt där insatsen var 1.7 Msk för ca: 4 år sedan har nu sålts för ca: 2,9 Msk. även i aktuell förening(kunderna flyttade in 2005/2006), har försäljningar skett, där kunder har erhållit både 400 tkr som 600 tkr. mer än vad dom gav vid köpet. Sammanfattningsvis kan sägas att köpa en lägenhet som Klaffbron har producerats har varit och är en god affär beroende på lägenheternas lägen, utrustning, pris m.m.

Det kommer alltid att finnas personer som inte är nöjda, vilka ej heller alldrig blir nöjda, oavsett vad leverantören till kunden gör, detta kan man bara beklaga. Oavsett detta samt vilka grunder en missnöjd kund har är det rimligt att kräva en balanserad bild av ett eventuellt händelseförlopp avvägda i rimligt proportion till ev. skada.

Vid kontakt direkt med Viktor får man en annan bild av honom, vid datorn framträder det en annan mer kritisk person.

Jonas

Anonym sa...

Viktor håller på med trams, redogör för försäljningar i aktuell förening som gjorts sedan 2006, sedan avslutas denna diskussion.

Det har sålts tre lägenheter på andrahandsmarknaden.

Lgh 1. Såldes för 4,1 Msek, vinst för säljaren ca: 400 tkr.

Lgh 2. Såldes för 8,5 Msek, vinst för säljaren 700 tkr.

Lgh 3. Såldes i dagarna med en vinst av 400 tkr.

Säljer Viktor sin lägenhet kan även han påräkna en vinst motsvarande minst 400 tkr, på mindre än 10 månader (med alla dessa påstådda anmärkningar)

Jonas

Anonym sa...

Ung och okunnig, kan han klandras?

Räntebidrag m.m,
Räntebidrag är inte avhängigt en byggfelsförsäkring samt det är länsstyrelsen som handlägger räntebidrag inte kommunen som Viktor säger. Anledningen till att någon byggfelsförsäkring inte är tecknad och premien betald är p.g.a dom uteblivna betalningar från Viktors förening som uppgår idag till ca. 5,5 Msk inklusive uppluppna räntor. Föreningens revisor har bokat upp en skuld till Klaffbron i årsbokslutet för år 2006 om 4,6 Msk, revisorn har alltså gjort bedömningen att klar och förfallen skuld föreligger. Om Viktor har läst den ekonomiska planen kan han konstatera att räntebidraget höjs i motsvarande grad i relation till räntesatsen för räntekostnaderna. I budgeten så är det budgeterat med en räntesats om 6,5%, då blir även räntebidraget högre. Skulle budgeten baseras på en räntesats om 3 % så skulle via automatik räntebidraget minskas, men det är möjligt att detta förhållandet har missats av vår idogt bloggande Viktor. Räntebidrag använder en räntesats som kallas subventionsräntan, den finns både som rörlig och fast.

Föreningens budget,
Den budget som man gör i samband med uppstart av en bostadsrättsförening skall innefatta dom första 10 åren. Budgeten granskas tillsammans med övriga handlingar av två av varandra oberoende intygsgivare godkända av boverket, vilka sedan intygar riktigheten i den ekonomiska planen, därefter registreras planen hos bolagsverket och föreningen kan i och med detta upplåta lägenheter till nyttjande utan begränsning till tiden, det blir en s.k bostadsrätt. Detta har naturligtvis gjorts så det är ingalunda något som Klaffbron har gjort själv. I budgeten för år 1 kan man läsa att den tekniska förvaltningen har budgeterats till 100 000 kronor (mindre reparationer ingår i denna post), löpande underhåll med 20 000 kronor. Utöver detta står det även att resultatet skall ses som en reserv. I budgetern står det även att årsavgifterna skall höjas med ca: 1% årligen. Budgeten samt den ekonomiska planen baseras på kostnadsbilden samt kända fakta år 2004, vilket även står i planen. Så även på denna punkt far Viktor med osanning.

Felaktig yta,
Kunden har meddelat 16 månader
efter sitt tillträde att ytan ej stämmer med vad som har uppgivits. Köpeskillingen samt övrig information till kunden är densamma som Klaffbron har haft som underlag vid sitt köp av lägenheten av föreningen. Enligt uppgift så skall det finnas en lägenhet som i den ekonomiska planen har en uppgiven yta om 219 kvm. men där man i efterhand har uppmätt 239 kvm. Skulle tro att även många andra lägenheter är större än uppgivna. På upplåtelseavtalen står det att ytan är ca: ej kontrollmätt. Beklagar om den akuella kunden känner sig missnöjd men detta är en fråga för föreningen.

Relaterad information,
En del av föreningens skuld till Klaffbron ligger hos kronofogdemyndigheten, närmare bestämt 550 000 Tkr.


Jonas

Anonym sa...

de e ju för fasen två olika bolag
vafan håller du på med.
jönns..........

Anonym sa...

A Pedipull , one of the best and least difficult pilates equipment models to employ.


Take a look at my blog http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/